food

Volkorenbrood

 Broodjeszaak Waalwijk

De tomaat was alleen bekend bij de oude Grieken en speelde een ondergeschikte rol in hun cultuur. De oude Grieken vonden de olijfolie uit, vooral omdat zij iets nodig hadden om zich te voeden. Ze haakten de olijven aan de pijnboompitten om ze sterker te maken. De Grieken kweekten ookardonicaandasteen, met olijven, amandelen en zonnebloemen, en de opbrengst was zo hoog dat ze er verslaafd aan raakten.

De Romeinen waren niet zo geïnteresseerd in de voedingswaarde van hun voedsel. Zij gebruikten smaakstoffen en alkaliseermiddelen om hun vlees te conserveren. Zij gebruikten ook de druiven en meloenen om hun dieren te voeden en waren een van de eerste verbouwers van tabak.

Pizza, het Italiaanse gerecht, moet worden geproefd, want de Italianen kenden zijn populariteit al vóór de formele introductie van het gerecht in de Verenigde Staten. Vandaag bestaan er enkele verschillen in de manier waarop het gewoonlijk wordt bereid. De traditionele St. Louis-manier van koken maakt gebruik van een dierlijk vet dat bekend staat als reuzel en maakt gebruik van technieken zoals braden, bakken en frituren. De pizza’s in Chicago-stijl gebruiken echter tomatenconcentraat in plaats van spek en boter en worden in een pan gebakken in plaats van rechtstreeks op het fornuis.

Of nu houtovens of kleiovens worden gebruikt, er zijn een aantal raadsels ontwikkeld om variëteiten van korsten te onderscheiden op basis van het soort dierlijk vet dat wordt gebruikt. Toppingsauzen en korstkruiderijen zijn regionaal en persoonlijk, en staan misschien niet op het etiket vermeld. Controleer ook de portiegrootte van deze en soortgelijke producten. Vaak zijn de aanbiedingen van bedrijven geprijsd per gewicht.

De basis van onze kennis van de streek en de herkomst van het brood is vaak het brood zelf.Onderzoek naar en inzicht in broden van over de hele wereld heeft veel vragen opgeroepen. Welke onderscheidende keuze zou er zijn uit de vele soorten oud brood? Welk brood is het oudst? Wat is het oudste materiaal waarvan bekend is dat het gebakken is? Kan men in de 21ste eeuw nog zelfgebakken brood eten? Veel nieuwe broden zijn gemaakt met havermeel, xanthaangom en andere moderne gourmet-ingrediënten. Zoals met de meeste nieuwe ingrediënten, zijn er veel potentiële gezondheidsrisico’s en we weten nog steeds niet alle antwoorden. Veel van de oude broodsoorten zijn gemaakt met havermeel, maar sommige oude soorten werden gemaakt met spelt of speltzaadmeel.

De gezondheidsvoordelen van volkorenbrood worden nu welbekend. Volkorenbrood is goed voor u omdat het meer porties volkorenbrood bevat in vergelijking met geraffineerd wit brood. Volkorenbrood bevat ook veel meer vezels in vergelijking met geraffineerd wit brood. Bovendien bevat wit brood meer calorieën per portie in vergelijking met volkorenbrood. Er zijn tal van variëteiten van volkoren brood die nu op grote schaal beschikbaar zijn in de markt. U kunt nu volkoren brood krijgen in een verscheidenheid van smaken en kleuren.

Wat zijn de voordelen van volkorenbrood? – Er zijn verschillende voordelen die belangrijk zijn voor de gezondheid, vooral voor kinderen. – Kinderen hebben zo nu en dan voeding nodig. Volkoren levert de ideale hoeveelheid vezels per portie.- Kinderen hebben meer ijzer per portie nodig dan volwassenen. Consumenten kunnen dit bereiken door ijzerbevattende ingrediënten zoals inktvisinkt aan hun brood toe te voegen.- Door het eten van volkorenbrood samen met uw dagelijkse maaltijden, kunt u uw risico op cardiovasculaire problemen en diabetes type 2 verminderen.- Volkorenbrood is een rijke bron van magnesium en ijzer. Magnesium is essentieel in het reguleren van de stofwisseling en ijzergebruik, en speelt een belangrijke rol in veel biochemische processen in het lichaam.- Volkorenbrood is rijk aan vezels, vitamine E, vitamine B-6, niacine, en foliumzuur. Folaat helpt de totale hoeveelheid foliumzuur in het lichaam op peil te houden.- Een studie van de Harvard School of Public Health toonde aan dat volwassenen die vezelrijk brood aten een aanzienlijk lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2.- De onderzoekers onderzochten gegevens van meer dan 94.000 Amerikanen. Ze ontdekten dat mensen die volkorenbroden aten een lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes.- Volkorenbroden hadden een significant lager risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.- Een onderzoek van de American Heart Association in 2007 wees uit dat vezelrijke broden risicofactoren zijn voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en refluxcentra voor kinderen. Mensen die meer vezels aten boven hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid natrium, verminderden hun kans op een beroerte met 36 procent.- Onderzoek blijft aantonen dat met volkoren gevoede dieren een gezondere levensduur hebben en minder kanker krijgen. Vlees eet minder kanker en heeft waarschijnlijk minder vet dan die van andere dieren.