food

Sushi

Sushi bestellen Delft

Sushi bestaat al honderden jaren en het dateert uit de tijd van de shoguns. Er wordt zelfs gezegd dat het woord Sushi voor het eerst in Duitsland werd gehoord. Echter, het woord sushi werd eigenlijk voor het eerst gehoord in Nederland. Aan het begin van de 20e eeuw werd sushi een delicatesse van de bovenste plank en het werd zo populair dat het verse ingrediënten en originele recepten uit Japan op de dagelijkse Nederlandse menukaart plaatste.

Naarmate het gerecht evolueerde, werden de Japanners innoverend als het om sushi en vloeibaar concept ging, in gelijke delen van voedselgeschiedenis, geografie en evolutie. In het begin was het een eenvoudig gerecht en werd het met de hand gemaakt door sushikoks. Sindsdien heeft het gerecht de aandacht van de hele natie weten vast te houden en een industrie gecreëerd zoals we die vandaag de dag kennen.

Ga Sushi

Er zijn eigenlijk twee soorten Sushi; Sushi en Westerse stijl Sushi. Sushi, afkomstig van deantoango, is de soort die wordt gerold in plaats van met de hand gekookt en voorzien van nori-wikkels. Dit staat bekend als de Gecombineerde stijl van Sushi. De onderkant van de nori is vooraf gevuld met de toppings van de keuze van het diner. Misschien wordt het daarom ook wel de hemelse stijl Sushi genoemd.

De westerse stijl van sushi wordt Nigiri sushi genoemd en is gebaseerd op de hand-rol techniek. De hand-rol techniek maakt het veel interessanter en heeft geleid tot de opkomst van het gerecht aan populariteit. Wat geweldig is aan deze stijl van sushi is dat het vol azijn zit, dus het smaakt lekker met de hoge azijn smaak. De rijst en groenten zijn zacht en fluffy, ideaal voor het maken van rijstbowls.

Paling Sushi

Als laatste, maar zeker niet de minste, is paling een niet-traditionele maar zeer smakelijke sushi. Dit is veruit de meest voorkomende niet-traditionele manier van sushi eten en het is zeker het proberen waard. De paling wordt gerold tot een bal en vervolgens in zes stukken gesneden. De zes stukken worden vervolgens in lagen op elkaar gelegd binnenin de rol en vastgezet met tandenstokers.

Er zijn zelfs Japanse sushirestaurants die hun eigen versie van paling aanbieden. Als u op de achterkant van het gerecht let, vindt u een lichte cyanolinguine saus (Japanse rijstwijn) met een vleugje wasabi (een vurig vleugje sojasaus). De smaak van dit kleine stukje sushi is voortreffelijk en zeer bevredigend.

Experimenteren met sushi en het aanpassen aan uw smaakpapillen is geen ingewikkelde zaak. Vergeet alleen niet om de rijst als basis te gebruiken in plaats van het rijstmengsel. Bovendien kunt u altijd een “snij je eigen” stijl hebben waarbij u elke grootte en vorm van rijstbal kunt maken die u maar wilt. Knip en bespaar tijd, en heb veel plezier.