Blogging

Olijfolie

 

Gratis stockfoto met aardolie, aroma, chef

Alle olijven worden gevoed met de olie die afkomstig is van de olijfpitten.

Wat de zuiverheid betreft, wordt extra olijfolie van de eerste persing als 5% droger beschouwd dan olijfolie van de eerste persing. Zij wordt geproduceerd door de extra olijfolie van eerste persing om te persen en het bovenste deel van de steel op een houten Irvinode-machine te plakken.

De machine is een Parker model 11, gemaakt in Italië. Het is een must buy, als je olijfolie koopt.

Ik zou iedereen die extra olijfolie van eerste persing koopt, aanraden om het in vellen te kopen, want eenmaal geopend, lekt de olijfolie. De reden is dat extra vierge olijfolie calorierijker is en men gelooft dat dit een ongezonde dikke olievlek kan veroorzaken. Misschien hebt u wel eens een merk "extra olijfolie van de eerste persing" geprobeerd en was u verbijsterd over het ongelooflijke gebrek aan smaak of aroma.

Ik benPeligro, F.A.G. (Firm Operatinggarments) vrij van deze flauwe papier-gebaseerde Extra Vergine Olijfolie Supplement.De Olijfolie Producten van F.A.G. zijn gemaakt van 100% efficiënte olijven, helpen om de natuurlijke kleur van de olijfolie naar voren te brengen, waardoor het er zeer fris en schoon uitziet. De aroma's van de extra vergine olijfolie zijn een mooie aanvulling in elke keuken.

Het wordt geproduceerd door de olijfpitten op een speciale plaat te plakken. Er worden twee aangepaste technieken gebruikt, de drukmethode en de "aversso methode", voor een beter emulgerend werk. Het is van essentieel belang dat beide methoden worden gebruikt voor dezelfde olijfolie om de beste geëmulgeerde olie voor het frituren te verkrijgen. Om deze reden worden alleen de beste olijven gebruikt. De olijven worden gevoed door de pot gedurende ongeveer een half uur onophoudelijk te schudden, totdat de olie van de bolletjes druipt. Dit moet geleidelijk gebeuren, om te voorkomen dat er olie uitloopt.

De olie wordt gemeten aan de hand van het gewicht van de oliekorrels, niet aan de hand van het volume, omdat het gaat om een meting van de hoeveelheid olie die volgens een speciale methode is toegediend. Dat komt omdat de olijfolie wordt gerijpt voordat ze als frituurolie wordt gebruikt. Dat is de reden waarom alleen de beste olijven worden gebruikt. Als in de winkel gekochte extra olijfolie van eerste persing wordt gebruikt, bevat die olie als gevolg van dit proces een schadelijke chemische stof. De chemische stof helpt bij het conserveren van de olie, op dezelfde manier als vitamine E. Daarom zou de beste olijfolie de olijfolie moeten zijn die op precies dezelfde manier wordt geproduceerd.

Een paar jaar geleden was de olie erg duur, maar door de drastische daling van de prijs is de olie nu voor de massa beschikbaar. De olie wordt gekocht voor dezelfde prijs als de verwerkte olijfolie die kastvers is en zonder enige toevoeging. De olijfolie wordt gemaakt door een van de oudste producerende landen ter wereld, Italië. Hij wordt Umbellotta of Ufigini genoemd. Het is een van de oudste olijfoliefabrieken ter wereld. Ze werd opgericht in het jaar 1953. De apparatuur die wordt gebruikt om de olie te produceren is een ding dat nog steeds wordt gebruikt om dieselmotoren te maken.

De olie is zeer betaalbaar, vooral omdat hij zo zeldzaam is. Op het internet vindt u dat de verhouding van het gewicht van de olie, dat gewicht wordt genoemd, en niet het volume dat meer dan 2 % is, ongeveer 2 % is. Dus, als u 2 % gewicht ziet, betekent dat dat het 2 pond is. De productietechniek die in Umbellotta wordt gebruikt, is de zogenaamde "vulkanische stoommethode". Deze methode is ouder dan de "kristallijne methode". Er wordt gezegd dat bij deze methode eerder een verhardingsproces wordt toegepast dat geen glasachtige film achterlaat. Deze methode produceert de olie zonder echte gebreken.