food

Cubaanse kaas Kaas

Kaas, Stevig, Eten, Voeding

De Grana Padano kaas wordt gemaakt van melk, farina, magere melk, groenten en soms aubergines. De gebruikelijke hoeveelheid zuivelproducten die bij de bereiding van Grana Padano wordt gebruikt, is een halve kilo. De grana, die geacht wordt vet te bevatten, wordt in de keukenmachine gebakken. Dan worden aubergines en tomaat toegevoegd. Het werk is klaar. Vervolgens wordt de benodigde hoeveelheid groente toegevoegd.

De tweede stap is even belangrijk: Zodra u zeker bent van de textuur van de kaas die u voor ogen hebt, moet u beslissen over het soort saus dat u het lekkerst vindt. Er zijn eigenlijk twee hoofdkeuzes: Olijfolie en tomatensaus. Mensen die de voorkeur geven aan lichtere, fruitige sauzen kunnen hier hun voordeel mee doen. Toch is de tomaat meestal de speler. Hier is hoe: Neem een kilo verse tomaten. Maak ze rond. Voeg vervolgens een beetje olijfolie en zout toe. Blender ze samen en je hebt twee sappen: de ene is ketchup en de andere is rode wijnazijn. Deze twee sappen vormen de basis van twee verschillende soorten sauzen: de ene heet ketchup en de andere vinegret. Deze twee sauzen zijn zo verschillend dat ze goed passen bij zowat elk soort voedsel. Maar het belangrijkste is dat ze van verschillende producten worden gemaakt.

De gebroken stukjes ham en de kaas mogen niet veel zijn. Ze mogen niet worden blootgesteld aan hitte die ze kan doen oxideren. Bovendien moeten de blootgelegde stukjes ham zorgvuldig worden afgeborsteld om de restjes broodkruimels te verwijderen. In principe moet je voorkomen dat je kaassaus te dik wordt.

Een hint voor de presentatie van uw saus: in plaats van een dikke saus te maken, maakt u hem dunner. Het is gemakkelijk te doen. Denk er maar eens over na. Je giet 2 eetlepels ketchup op elk stukje ham. Dan doet u de andere eetlepel azijn erop. Dit zal de totale hoeveelheid ketchup terugbrengen tot 1 eetlepel. U kunt zelfs de hoeveelheid mosterd terugbrengen tot 1 eetlepel.

Ook in dit geval moet de azijn kort na de toevoeging van het vlees worden toegevoegd. De azijn zorgt ervoor dat het vlees de smaken kan absorberen. Hij is ook wrang, wat het gerecht wat frisser maakt.

De totale hoeveelheid specerijen moet worden gecontroleerd. Zout, peper en knoflook zijn de belangrijkste specerijen. De andere ingrediënten moeten spaarzaam worden toegevoegd. Ze mogen niet te overheersend zijn, maar ook weer niet zo subtiel dat u de andere smaken niet meer proeft. Parmezaanse kaas

Het is ook belangrijk op te merken dat dit slechts enkele van de specerijen zijn die in een traditionele en authentieke Cubaanse keuken worden gebruikt, en dat er nog vele andere zijn die een unieke smaak aan de keuken geven.

De gerechten moeten niet alleen authentiek zijn, maar ook een lust voor het oog. De kenmerkende en contrasterende smaken moeten aantrekkelijk zijn en de presentatie is het belangrijkst (en niet in de laatste plaats het lekkerst). De gerechten met koude vleeswaren en salami moeten zorgvuldig worden gekozen om de verschillende kleuren en het contrast van de smaken volledig tot hun recht te laten komen. Een van de beste manieren om na te gaan of uw Cubaanse gerechten bevallen, is ze alleen en in een groep te eten.